Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2007

Χριστουγεννιάτικο memo


Τον Αύγουστο του 2007 στην Πελλοπόνησο μόνο, κάηκαν 1.772.654 στρέματα γής σύμφωνα με μελέτη της WWF Ελλάδας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης. Ο τραγικός αυτός απολογισμός ήταν απόροια του παρακάτω καταστροφικού συνδυασμού (προσωπική εκτίμηση):
  • Έλλειψης κρατικής μέριμνας στον τομέα της πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος,
  • Έλλειψης περιβαλοντικής παιδείας σε όλα τα στάδια του εκπαιδευτικού προγράμματος,
  • Έλλειψης πλάνου στρατηγικού σχεδιασμού για μεγάλες φυσικές ή τεχνιτές καταστροφές,
  • Ελλειπούς εφαρμογής του απαρχαιωμένου σχεδίου "Ξενοκράτης" βάση του οποίου ενεργούν οι διάφοροι τομείς του ελληνικού κράτους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών,
  • Ελλειπούς οργάνωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων,
  • Εγληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης η οποία εν τω μέσω της καταστροφικής θερινής περιόδου εξαγγέλει εκλογές με αποτέλεσμα τον καθολικό αποπροσανατολισμό του κράτους και την υπο-λειτουργία υπηρεσιών και υπουργείων.
  • Απουσίας της Πολιτικής Προστασίας
Αυτή την περίοδο που όλοι γιορτάζουμε τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, ας συλλογιστούμε λίγο τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά, και όλοι μαζί για να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες μπροστά μας.

Καλές γιορτές

Υ.Γ.: Το εικαστικό αποτελεί μια πρώτη πρόταση με αφορμή το σχεδιασμό ευχετήριας κάρτας για την εορταστική περίοδο 2007-2008 στην εταιρεία που εργάζομαι. Είμαι βέβαιος πως δεν πρόκειται να υιοθετηθεί τελικά, καταλήγοντας σε κάτι πιο "ασφαλές, επιχειρηματικό και γιορτινό".

Υ.Γ.2: Τελικά η πρόταση υιοθετήθηκε από την εταιρεία που εργάζομαι με ελαφρώς αλλαγμένο κείμενο:
Ευχές για μια χρονιά με περισσότερη ευαισθησία και συμμετοχή, έτσι ώστε τα επόμενα Χριστούγεννα να μη μοιάζουν κάπως έτσι!